Anasayfa Su Arıtma10.3 Tat, Koku ve Görünüm Sorunlarının Giderilmesi

10.3 Tat, Koku ve Görünüm Sorunlarının Giderilmesi

by admin
0 yorumlar

Pek çok durumda, koagülasyon, sedimantasyon ve klorlama gibi geleneksel arıtma işlemlerinin optimize edilmesiyle estetik sorunlar önlenecektir. Belirli bir arıtma gerekli görülürse, havalandırma, granül veya toz aktif karbon ve ozonlama genellikle organik kimyasalları ve tat ve kokuya neden olan hidrojen sülfür gibi bazı inorganik kimyasalları gidermede etkilidir. Dezenfektanlardan kaynaklanan tatlar ve kokular, dezenfeksiyon işleminin dikkatli bir şekilde çalıştırılması ve öncülerin giderilmesi için ön arıtma yoluyla en iyi şekilde kontrol edilir. Mangan, oksidasyon ve ardından filtrasyon dahil olmak üzere çeşitli arıtma yöntemleriyle giderilebilir. Hidrojen sülfürün giderilmesi için havalandırma, granül aktif karbon, filtrasyon ve oksidasyon teknikleri kullanılabilir. Amonyak, biyolojik nitrifikasyon ile giderilebilir. Çöktürme yumuşatma veya katyon değişimi, sertliği azaltabilir. Diğer tat ve kokuya neden olan inorganik kimyasallar (örn. klorür ve sülfat) genellikle arıtmaya uygun değildir.

10.3 Tat, Koku ve Görünüm Sorunlarının Giderilmesi

Ayrıca şunları da beğenebilirsiniz

Yorum bırakın

Hakkımızda

Suaritma.gen.tr, su arıtma sistemlerinde uzman, yenilikçi ve güvenilir çözümler sunar. Kaliteli hizmet, çevre dostu teknolojiler ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla, temiz suya erişimi kolaylaştırıyoruz.

Haber Bülteni

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Son Haberler

@2025 – Tüm Hakları Saklıdır. Suaritma.gen.tr tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir