Anasayfa Su ArıtmaKlorür WHO – GA Su Arıtma Cihazları

Klorür WHO – GA Su Arıtma Cihazları

by admin
0 yorumlar

İçme suyundaki klorür, doğal kaynaklardan, atık sudan, endüstriyel atıktan, buz çözücü tuz içeren kentsel akıntıdan ve tuzlu suyun içeriye girmesinden kaynaklanır. İnsanların klorüre maruz kalmasının ana kaynağı yiyeceklere tuz eklenmesidir ve bu kaynaktan alınan klorür miktarı genellikle içme suyundan alınan miktarın çok üzerindedir.

Kılavuz değer oluşturulmamasının nedeni İçme suyunda bulunan seviyelerde sağlık açısından endişe verici değildir
Ek Yorumlar İçme suyunun kabul edilebilirliğini etkileyebilir
Değerlendirme tarihi 1993
Ana referans WHO (2003) İçme suyundaki klorür

Yüksek klorür konsantrasyonları, suyun alkalinitesine bağlı olarak, dağıtım sistemindeki metallerin aşınma hızını arttırır. Bu, tedariki metallerde artan konsantrasyonlara yol açabilir. İçme suyundaki klorür için sağlığa dayalı bir kılavuz değer önerilmemektedir. Bununla birlikte, yaklaşık 250 mg/l’nin üzerindeki klorür konsantrasyonları suda algılanabilir bir tat verir (bkz. 10. bölüm).

Klorür WHO

Ayrıca şunları da beğenebilirsiniz

Yorum bırakın

Hakkımızda

Suaritma.gen.tr, su arıtma sistemlerinde uzman, yenilikçi ve güvenilir çözümler sunar. Kaliteli hizmet, çevre dostu teknolojiler ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla, temiz suya erişimi kolaylaştırıyoruz.

Haber Bülteni

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

Son Haberler

@2025 – Tüm Hakları Saklıdır. Suaritma.gen.tr tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir